Om Wendy

Jag är läkare på kvinnokliniken i Malmö. Jag arbetar med allt från förlossningar och operationer till preventivmedel och infektioner. Intresset för födslar och fertilitet gör att jag trivs så bra både på mitt jobb och som kattuppfödare. Jag bor med min man Fredrik och tre barn, Linus, Jonathan och Oliver, i en villa i Veberöd i Skåne. Utöver katterna bor här även tre hundar, Kasper, Maya och Ebba. Djur av alla de slag har alltid varit det bästa jag vet och bla marsvin, fåglar och ett stort intresse för ridning har jag hunnit med genom åren.

I min kattklubb, FMK, är jag avelssekreterare och brukar ha hand om ekonomin på våra utställningar. Utställningar tycker jag om, speciellt som assistent och många har nog sett mig när jag hämtat, lämnat eller visat upp någon katt.

Min första birma var Vipa som flyttade hem till mig 1996. Först som foderkatt och under flera år föddes det sedan kattungar i min säng i nära samarbete med min barndomsväninna Anna Magnusson, S*Småfolket’s birmauppfödning.

 
Om Marit

Jag arbetar som förskollärare i Malmö och tycker att jag har världens bästa jobb. Det är väl intresset för individer som växer och utvecklas som gör att jag trivs med att vara kattuppfödare. Jag har alltid varit intresserad av djur och alltid haft hundar och fåglar men inte blivit ”tagen” av katter förrän Vipa kom in i våra liv. En sådan katt ville jag också ha! Anna hade ingen brun Birma men en liten blåsköldpaddtabby som jag kunde få ha på foder. Det var S*Småfolket´s Miranda.

Jag har själv inga bra tävlingsnerver och tyckte inte om att vara med på utställningar förrän jag började gå som assistent. Sedan blev det allt möjligt annat jobb på klubbens utställningar och jag börjar vänja mig vid att se mina katter på domarbordet. I FMK har jag hand om ekonomin som föreningens kassör och på utställningarna brukar jag arbeta i sekretariatet.

I familjen finns också min man Hasse. Han tycker oftast att kattungarna borde stanna upp i 6-7 veckors ålder och alltid förbli så små och underbara. Som tur är gör de inte det, utan när de är leveransklara kan man tänka sig att de får flytta till andra trevliga familjer.

 

Om S*Wilda Gladans

Glador är härliga fåglar, en karaktärsart för Skåne. Vi ser mängder av dem glida över landskapen och på vårarna hör man deras säregna rop. Marits hund fick namnet Wilda Gladan av sin uppfödare eftersom det fanns så många glador där hon föddes. I Veberöd finns också många glador, en fågel vi verkligen tycker om med sitt vilda, vackra utseende.

I uppfödningen strävar vi efter sunda och trevliga katter men vill gärna också särskilt arbeta med de tabbymönstrade birmorna.

En birmakatt från S*Wilda Gladans uppfödning levereras i enlighet med SVERAKs regler och är alltid minst 12 veckor gammal. Är du intresserad av en birma från oss är du välkommen att höra av dig, per mail eller telefon, så att vi kan stämma träff.

 
 

Wendy Mörk, Äppelgatan 7, 247 61 Veberöd, 046-85573, wendy@veberod.com

Marit Prahl, Ympningsvägen 33, 247 63 Veberöd, 0709-482286, marit.prahl@veberod.com

 

Medlemmar i FMK, anslutna till Sverak och Fife

wildagladans.se © 2007

foto: Fredrik Nilsson