Katter vi minns            

 
IC & IP S*Abrumas Aida av Bea, ABY n
 

Född 2001 01 18 - 2012 03 01
Far: Nile Rhapsody In Blue, ABY a
Mor: S*Klovas Bea, ABY n

Ida var en katt bland hermelinerna. Jag har en gång läst att en riktig ABY ser ut som ett lejon, klättrar som en apa och äter som en häst. Om detta stämmer var Ida verkligen en riktig abessinier. Jag har alltid fascinerats av abessinierns utseende och ville ha en katt som livade upp där hemma. Ida var kelig men hade samtidigt inte tid att vara knäkatt, hon gosade på väg vidare i livet. Hon lärde sig nya saker snabbt och kom alltid när jag kallade. Hon fick tyvärr inte några egna ungar eftersom hon fick en livmoderinflammation och miste hela kullen vid sin första dräktighet.

Resultat Bilder
  
S*Lacrimas Mira Mexx, SBI n
 

1998 11 02 - 2011 03 12
Far: IC S*Summerdays Lurifax, SBI n
Mor: IC S*Grazette's X-tas, SBI a

När Mira kom till oss från Norge var hon nästan fyra månader och stor för sin ålder, men så gosig! Mira var den klart kelnaste och mest eftertänksamma katten i den här familjen. Hon lade sig gärna i vilket ledigt knä som helst. Man kunde till och med uppleva henne som lite väl gosig, hon kom gärna mitt i natten och putsade våra näsor (bet lite nätt) och tvättade våra kinder. Mira hjälpte gärna till när det skulle lagas mat. Hon jamade högt och mycket när det var något som hon tyckte om, fisk och oxkött t.ex. Mira har fått tre kullar och hon var en god mor. Hennes ungar blev stora och goa och ett par har gått bra på utställningar också. 

 
  
IP S*Bim-Sans Cazpian, SBI c
 
2001 12 10 - 2010 09 15
Far: S*Bim-Sana Tabby Yohji Yama, SBI c21
Mor: Nätmossan's Belle, SBI h

 
 
IC & EP S*Småfolkets Miranda, SBI g21
 
1996 06 06 - 2010 06 06
Far: IC S*Golden Crest Excalibur, SBI b21
Mor: IC S*Kungsljusets Kornett, SBI f21

En väldigt speciell birma, en riktig lady och tvättäkta rebell. Hon kom väldigt bra överens med vår hund och sörjde djupt när den dog. Miranda fick nio kattungar innan en livmoderinflammation tvingade oss att kastrera henne. På ålderns höst hjälpte hon till med uppfostran av de andra katternas ungar.

 
 
EC & GIP S*Småfolket's Vipa, SBI n
 
1995 11 07 - 2008 03 23
Far: Bellman, SBI b
Mor: Tempelkattens Camelina, SBI a
Vipa var Wendys första birma och hennes allra käraste ögonsten. Genom alla år valde hon att föda och uppfostra sin kattungar i Wendys säng och har varit helt orubblig i sitt beslut att tryggaste stället är närmast mattes mage. Ett kärt men småstökigt beteende. I gengälld vaktade hon Wendys bebisar. Ofta har hon legat som en varm pälsmössa ovanför huvudet när barnen var små. Hennes kavata och självsäkra sätt tog oss alla med storm och hon var ljuvlig att ha med sig på hotellrum. Genom åren blev det många utställningar och ett flertal stora vinster.

 

                     Wendy Mörk, Äppelgatan 7, 240 14 Veberöd, 046-85573, wendy@veberod.com                       Marit Prahl, Ympningsvägen 33, 240 14 Veberöd, 046-85542, marit.prahl@veberod.com

Medlemmar i FMK, anslutna till Sverak och Fife

wildagladans.se © 2007